Menu
Menu
Menu

WIERDEN – Sportcentrum De Stouwe in Wierden haakt in op de nieuwste trend binnen de racketsporten: padel. Vanaf nu is het mogelijk om op één van de vier padelbanen kennis te maken met deze racketsport. Speciaal voor die gelegenheid is door De Stouwe een winteractie opgetuigd. Op zaterdag 29 en zondag 30 januari kan tegen sterk gereduceerd tarief maar liefst negentig minuten lang een baan worden gehuurd voor het spelen van padel.

Met deze winteractie wil sportcentrum De Stouwe, gevestigd aan de Handelsweg, padel onder een breed publiek presenteren. Padel is een racketsport en een mix van tennis en squash. De sport is dynamisch, doordat ook gebruik wordt gemaakt van de wanden en het hekwerk. “Deze actie is geen toernooitje of les, maar de manier om met vier personen, negentig minuten, lekker te spelen”, verduidelijkt Robin Schildwacht. “Padel is namelijk een sport die uitsluitend twee tegen twee wordt gespeeld.”

Er kan een keuze gemaakt worden uit drie tijdsblokken op zaterdag 29 januari en twee tijdsblokken op zondag 30 januari. “Je geeft je eerste voorkeur aan en eventueel een tweede voorkeur, indien het eerste tijdsblok niet meer beschikbaar is.” De tijdsblokken op zaterdag zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur, van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 15.00 uur tot 18.00 uur. Op zondag kan gekozen worden tussen 9.00 uur tot 12.00 uur of 12.00 tot 15.00 uur. Voor slechts vijf euro per persoon (dus twintig euro in totaal) kan de baan voor negentig minuten gehuurd worden. Daarbij inbegrepen is een racket. Aanmelden voor deze actie kan via info@sportcentrumdestouwe.nlen bij vragen kan contact worden opgenomen met Robin.

Onafhankelijk van weersinvloeden
Het grote voordeel van de padelkooien bij De Stouwe is dat ze indoor zijn gerealiseerd. Zo kun je onafhankelijk van diverse weersinvloeden op de banen terecht. Na het actieweekend is het mogelijk om regulier de padelbanen te huren, zoals ook met de tennisbanen het geval is. Enig verschil: reserveren kan uitsluitend online via www.sportcentrumdestouwe.nl. Je klikt door naar reserveren en kiest vervolgens een dag, tijdstip, baan en eventueel ook rackets.

Het is ook mogelijk om een lidmaatschap af te sluiten in plaats van losse huur. Dit is al financieel aantrekkelijk indien je wekelijks padel wilt spelen. Met een abonnement kan je in de daluren (door de weeks tot 18.30 uur én in het weekend) gratis spelen en in de piekuren (door de weeks van 18.30 uur tot 21.30 uur) wordt vijftig procent korting gegeven.

Bron: De Wiezer, 26 januari 2022